середа, 16 жовтня 2024 р.

Літературна година « Найбільший скарб- хліб» ( Всесвітній день хліба)

 


Хліб! Як часто всі ми думаємо, говоримо, й чуємо про нього! Хлібом-сіллю зустрічають  бажаних гостей. Через хліб спалахують війни,,,, Зовсім не схожі одне на одне рослина, зерно, борошно і те, що з борошна зроблено, а звуть  його одним словом- «хліб». Виявляється у цього найнеобхіднішого в нашому житті продукту є навіть  день народження, адже 16 жовтня  святкують Всесвітній день хліба.От і  ми, бібліотекарі філії №12 , запропонували учням 1-х класів ліцею №2  «Подільський» літературну годину « Найбільший скарб- хліб». На заході була представлена тематична поличка «Добрі звичаї нашого народу», з якої  «першачки» мали можливість переглянути книжки   про хліб, зерно, та людей які виробляють хліб.




Діти із задоволення прослухали цікаву розповідь про історію хліба та   переглянули відео-ролик «Хлібобулочні вироби»(знайомі  незнайомці).Прийняли участь у вікторині та активно відповідали на  запитання. Одним із видів хлібопекарського мистецтва є такий виріб, що полюбляють усі - це  бублики,  і саме ними ми пригостили  малюків. В свою чергу, ми також з вдячністю  отримали подарунок- книги в дар бібліотеці від Сергійка Руднєва, учня 1-Б класу.




Хлібне зернятко-це диво…В ньому, маленькому, злилися три сили: сонця, землі та людської праці. Отож шануймо, поважаймо хліб- бо він того вартий!

Немає коментарів:

Дописати коментар