субота, 19 жовтня 2024 р.

Подорож « Яблуко смачне і наливне»( до Всесвітнього дня яблука)

      


      Яблуня – одна  з найстаріших культурних рослин на Землі. ЇЇ плоди описані ще у міфах про Геракла. Яблука почали вживати ще вісім  тисяч років тому. Батьківщина  яблук Азія, а в Європу вони попали завдяки римським солдатам. Попри те, що яблука це скарбничка поживних та корисних речовин, вони, яблука,  були героями казок, легенд та пісень. І, як виявилося, у яблука є навіть день народження! 21 жовтня  ось уже багато років поспіль  святкують  таке цікаве свято, як Всесвітній день яблука.  Наша бібліотека-філія №12 запросила  на подорож  « Яблуко смачне і наливне» наших маленьких користувачів. Діти з задоволенням  приєдналися до подорожі – бо хто ж не любить цього смачного та соковитого плоду! 


Ми  «проїхалися»  трохи історією яблука, дізналися звідки воно родом. Не дивлячись на  здавалось би  простоту, виявилося, що яблуку є що «розповісти» про себе!  Школярам стало відомо, що існує навіть яблуня «довгожителька», яка посаджена ще в 1647 році  на Манхеттені, в США, і вона ще й досі дає плоди!

        


Наступна «зупинка» нашої подорожі – розповідь про користь яблука та його цілющі властивості, про вітаміни, що їх містить цей прекрасний плід.

         А потім знову ще одна  « зупинка» - розповідь про цікаві книжки, що є в бібліотеці  , де «героями» так чи інакше виступають саме вони, яблука. А потім діти згадували скільки всього смачного можна приготувати з яблук! Мабуть,  до нашої подорожі приєдналися найпалкіші  «прихильники» яблук! Ну і на закінчення подорожі кожен з присутніх вибрав з кошика яблуко до вподоби.

        


Вийшла гарна подорож, «читайлики» дізналися багато цікавого про цей такий звичайний та цікавий плід.

         Отож, їмо яблука смачні і наливні та будьмо здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар