суботу, 14 січня 2023 р.

Етнографічна подорож «Сімейні звичаї та обряди»

 


Зараз неможливо уявити, щоб сучасний український народ не хотів осягнути  багатющий шар  нашої народної культури. Сімейне життя українця завжди супроводжується різноманітними обрядами та  традиціями, що відбивають певні  стани життя людини. Звичаї - це ті не писані закони, якими керується народ в щоденних справах, які  пов’язують окремих людей в один український народ.


От і сьогодні, на свято Маланки, до бібліотеки філії №12  завітали наші давні добрі друзі- вихованці ДНЗ «Волошка», група «Зернятко».  Діти мали можливість разом з батьками дізнатися про чудові українські традиції та обряди, подарували нам гарні колядки та щедрівки у власному виконанні біля підготовленої бібліотекарем читальної зали етнографічної виставки «Обереги української душі». 

Вихователі цієї групи, в свою чергу,  запропонували дітям і батькам виготовити новорічну прикрасу-оберіг- паперового янгола. І навіть незважаючи на те, що нам раптово вимкнули світло, і ми, і дітлахи, як справжні українці, не дали зіпсувати це свято. По закінченню етноподорожі  наші гості влаштували фотосесію в святково прикрашеній бібліотеці.


Всім  зичимо  МИРУ, ЗДОРОВ’Я.

Щедрого вечора, доброго вечора та достатку!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар