понеділок, 19 вересня 2022 р.

Майстер-клас «День народження Смайлика»

 


У вересні   є чудове свято, яке подобається усім дорослим і малим-  день народження смайлика. Саме 19 вересня професор Університету Скотт Фалман  у 1982 році створив перший смайл і  запропонував графічно передавати усміхнене обличчя за допомогою трьох символів: двокрапка, дефіс, дужка. Це нововведення отримало просту назву "смайл" (з англ. "посмішка"). Його  постійно застосовують в комп'ютерній сфері — особливо в Інтернеті і соціальних мережах. З появою першого смайлика електронна лексика значно поповнилася. Три елементарні символи дозволили мільйонам людей виражати свої емоції без слів.

Тому 18 вересня наша бібліотека філія №12 запропонувала  свої
м  користувачам  створити свого смайлика, а бібліотекар Тетяна  Бойко розповіла про розділи цікавого дитячого журналу «Смайл», який ми отримуємо уже на протязі тривалого часу.


Діти весело взялися до роботи , не стримуючи свої емоці і  фантазію . У кожного з'явився свій індивідуальний  смайл,  який вони забажали подарувати своїм близьким та рідним. В різних країнах місцева культура, алфавіт вплинули на виникнення і зовнішній вигляд смайликів. Наприклад, у Східній Азії смайлики, які тут називаються каомодзі, дуже схожі на персонажів з аніме. У східних алфавітах є символи, схожі на усміхнене личко, які так само  використовуються користувачами Інтернету в різних країнах світу.


Звичайно, живе спілкування завжди краще, але буває так, що людина далеко від нас, і тоді на допомогу приходить Інтернет, смс-повідомлення, і смайлики серед набору літер нагадують нам про реальні усмішки рідних і близьких нам людей!

Найпоширеніші смайлики:

:-) або :) посмішка, щастя

:-( або :( сум, депресія, не весело

;-) або ;) підморгування

:-D сміх, реготання

:-P показувати язика

:-* поцілунок

:-[ зашарівся, почервонів

:’( плач

 O:-) ангел

8-) або B-) крутий

>:O або >:( розлючений

:-O або =-O здивування,

О_О подив (округлені очі)

о_О переляк (посмикування віком)

:-X стулені губи, обіцянка мовчати

:-| без емоцій, не розумію, чекаю

%) голова йде обертом

:-! нудота, відраза

:-@ кричати в гніві, розгніваний

@}->-- троянда

Це жартівливе свято було запроваджене   також для покращення  психологічного стану людини!!!

  Використовуємо, підтримуємо, посміхаємося!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар