пʼятницю, 2 вересня 2022 р.

На світі є річ, яка вимагає тиші- це благодійність

 


 5 вересня, в усьому світі відзначають Міжнародний день благодійності. Його встановили згідно  резолюції Генеральної Асамблеї ООН 2013 року. Таким чином ООН наголошує на важливості благодійництва та волонтерської діяльності, щоб  привернути увагу до проблем людей. Напередодні цього дня бібліотека філія №12 вирішила  більш детальніше висвітлити цю таку необхідну  діяльність людини  в нашому  сьогоденні.


Зараз наша країна переживає складний час. Який же  він – український благодійник?Переважно це молоді особи з високим рівнем освіти і прибутку, які живуть у містах. Близько 60% опитуваних допомагали іншим людям матеріально або не матеріально. До того ж, більшість опитуваних робить благодійний внесок раз в місяць.


 Якщо розглянути цей термін,  загалом благодійність – це добре. Мабуть, перше, що спадає на думку – це можливість змінити світ на краще. Саме від цієї діяльності є  навіть декілька бонусів, які отримує від добрих справ сам благодійник.

1. Саме так – допомагаючи іншим, ти допомагаєш і собі! Не має значення, наскільки великим чи маленьким (на ваш погляд) буде ваш внесок, піде він у великий благодійний фонд чи конкретному волонтеру, фахівці запевняють, що після доброї справи можна очікувати на т гарні зміни.

2. Більше щастя. Звісно, витрачаючи гроші на себе, теж відчуваєш задоволення, однак дослідження кажуть, що рівень щастя від благодійності набагато вищий. Благодійна допомога може полегшити депресію, збільшити задоволення від життя і загалом сприяє здоров’ю та благополуччю.

3. Гарний приклад для дітей. Недаремно  англійське прислів’я стверджує: “Не потрібно виховувати ваших дітей – виховуйте себе. Ваші діти все одно будуть схожі на вас”. Це запорука того, що ваші діти виростуть небайдужими та готовими прийти на допомогу  тим, хто її потребує.

Ключові факти результатів дослідження «Благодійність у часи війни» від Zagoriy Foundation

-86% мешканців України стали благодійниками впродовж останнього року.

- Протягом перших чотирьох місяців вторгнення жертвували кошти 65% жителів України.

- Середня сума пожертв за чотири місяці війни становила: на заході країни – 15 347 грн, на сході – 5196 грн, на півдні – 8083 грн, у центрі – 8898 грн.

                Вчимось робити добро. Наснаги вам у добрих справах!

Немає коментарів:

Дописати коментар