вівторок, 29 березня 2022 р.

“Світить вікнами українська біла хата”


На даний час сучасні українці живуть в комфортабельних будинках, квартирах, мають у своїх оселях електричне світло, холодне та гаряче водопостачання. Кухня  обладнана останніми досягненнями побутової техніки – хлібопічками, міксерами, блендерами, посудомийними машинами, мікрохвильовими печами. Сучасна пральна машина допомагає господині завжди мати чисту білизну, а сучасна праска зробить її гладенькою і приємною. Наш одяг зберігається в сучасних шафах – купе. Ми не уявляємо свого життя без телевізора, персонального компютера, планшета, мобільного телефону.

А як жили наші прадіди та прабабусі, в яких оселях? Давайте зазирнемо в минуле. Бібліотека – філіал №12 пропонує переглянути віртуальну виставку “Cвітить вікнами українська  біла хата”  


Українська хата – невід’ємна частка нашої давньої культури, яка втілювала у собі уявлення та вірування наших пращурів, уклад всього їхнього життя та побуту. Та час не стоїть на місті, справжніх українських садиб лишається все менше і менше, приходить звичайна, як для матеріальних цінностей, руйнація.

 
Хочеться побажати всім нам МИРНОГО НЕБА ,СИЛИ ДУХУ,ЄДНОСТІ  і тепла в кожній  затишній оселі.
Україна завжди була і буде  дуже привітна та доброзичлива  країна з  відкритими  і щедрими людьми!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар