вівторок, 22 березня 2022 р.

Улюблені з дитинства –улюблені назавжди ( 55 р від дня народження І. Абеді)

 


     Зараз чимало сучасних талановитих  дитячих письменників. Їхні  книги читають дітям на ніч в усьому світі. Та в цій публікації  бібліотека філіал № 12 рекомендує познайомитися з цікавою німецькою письменницею Ізабель Абеді.

        Ізабель Абеді народилася 1967 року в Мюнхені, виросла та навчалася в Дюссельдорфі. Після закінчення школи протягом року жила в Лос-Анджелесі, де навчалася в школі кіномистецтва. Після повернення до Німеччини протягом тринадцяти років працювала копірайтером в Гамбурзі. На цей час припадають її перші літературні спроби та знайомство з майбутнім чоловіком - бразильським музикантом Едуардо.

Протягом довгого часу Ізабель Абеді складала рекламні тексти для шампуню, шоколаду, миючих засобів і дорогих ручок, паралельно займаючись літературною діяльністю, вона писала дитячі та юнацькі книги. На даний момент письменниця повністю присвятила себе літературі. Ізабель Абеді зараз живе в Гамбурзі разом з чоловіком Едуардо та двома доньками Інаї та Софією.

 Найбільшу популярність авторці принесли твори про пригоди та фантазії дівчинки Лоли. Книги були перекладені багатьма мовами та нагороджені преміями в галузі дитячої та юнацької літератури.

                         


 Дівчинка Лола –  велика мрійниця. Її історії мають дуже цікавий  та динамічний сюжет. В той же час книги носять в деякій мірі і повчальний характер. Ні для кого не секрет, що більшість підлітків можуть придумувати такі проблеми, яких може навіть і в природі не існує. Тому книга допомагає діткам та підліткам навчитися контролювати свою уяву, емоції та почуття. Власне, ситуації, в які потрапляє наша юна героїня - ілюстрація того, що ніколи не потрібно боятися говорити з близькими тобі людьми  про те, що тебе хвилює. 

                              

           Книга «Найдовша ніч» -подорож сімнадцятирічної Віти з Німеччини до маленького італійського містечка виявляється не просто розвагою — вона приводить дівчину до найглибших і найпохмуріших секретів її сім’ї. У цій історії сплелося кілька таємниць: і загадкова смерть, і непрості стосунки з батьками.

                              

               

 Книга «Шепіт»- героїня Ноа приїжджає з мамою в старовинний будинок у забутому селищі, щоб провести в ньому відпустку. Але щось дуже лячне й тривожне йде від цього старого будинку. І здається, тільки Ноа відчуває це. Однак незабаром події набирають обертів. Знайомство з гарним, але вельми таємничим хлопцем Девідом. Слідом нова хвилююча гра, яка змушує пульс прискоритися. Усього лише шматочок паперу та блюдце викликають на спілкування дух дівчини. Вона стверджує, що загинула в цьому будинку 30 років тому.                                      

            Книга «Луціан»- Знову і знову він з’являється в оточенні Ребекки — таємничий Луціан, який не має ні минулого, ні спогадів. Єдиний сенс його життя — Ребекка, про яку він мріє. Дівчина теж із першого погляду відчуває до нього потяг, який не може пояснити. Але перш ніж вони встигають дізнатися про причину цієї пристрасті, їх розлучають. Обох огортає нестерпний біль, який можна порівняти з почуттям, коли втрачаєш близьку, кохану людину. Воно неокрає та особливе. І тільки знову зустрівши одне одного, вони можуть жити.

            Твори Ізабель Абеді читаються дуже легко, написані простою і зрозумілою мовою. Можна навіть сказати, що книги все таки розраховані на аудиторію від 8 до 12 років. Хоча і дорослим є що почерпнути для себе. Книги дуже позитивні та світлі, тому  подобається усім читачам. В нашій дитячій бібліотеці книги Ізабель Абедді  також користуються попитом і отримують гарні відгуки.

Немає коментарів:

Дописати коментар