пʼятниця, 28 червня 2024 р.

Година спілкування « Головний Закон моєї країни»

У кожній державі є один найголовніший Закон. Це Основний Закон, за яким живе країна- або ж Конституція. В  Основному Законі, кожне слово має важливе значення. І все ж таки, очевидно, найважливішим у всій Конституції є другий розділ: « Права, свободи та обов'язки людини і громадянина». Все інше- заради цього. Адже держава твориться й існує  заради дорослих, а особливо дітей. Адже діти це наше майбутнє. От і сьогодні бібліотекарі філії №12 запрасили своїх маленьких користувачів на годину спілкування « Головний Закон моєї країни». 

четвер, 27 червня 2024 р.

Дитячі малюнки « Моє місто, тобою пишаюсь»


 Багато в Україні є красивих міст і сіл, але найрідніша  наша   Полтава. Вона зовсім не схожа на своїх сусідів-мільйонників за швидкістю і ритмом життя, і в ній  життя тече дійсно розмірено і душевно. Полтава – це, коли шлях з будь-якої точки міста до центру займає лічені хвилини. На відміну від  мегаполісів, в Полтаві у вас завжди є вибір: або проїхатись, або пройтися пішки, милуючись   красою рідного міста.

середа, 26 червня 2024 р.

Міні-екскурсія « Полтава у фото-світлинах і книжках»

 



Для кожного з нас Батьківщина бере початок із єдиного й неповторного  рідного дому, міста чи села.Ми, полтавці, любимо свою рідну Полтаву, що розкинулася на мальовничих берегах Ворскли. Але цього замало. Потрібно ще й знати її славну історію. Адже ми щодня ходимо полтавськими вулицями, призвичаїлися до залишків давніх мурів, будинків з оригінальною архітектурою. Буденні клопоти відтісняють думку, що за ними криється сива історія, з ними пов’язані цілі епохи. Тому на передодні відзначення «дня народження» нашої Полтави бібліотека-філія №12 спільно з нашими колегами  з Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) УСЗН  Подільської районної у м. Полтаві ради організувала і провела до дня міста міні-екскурсію « Полтава у фото-світлинах і книжках».

вівторок, 25 червня 2024 р.

Магія дитячої творчості

 


Канікули чудова пора, адже не потрібно готувати уроки виконувати завдання і більше часу залишається для прояву творчої фантазії. Тому навіть в цей непростий час, діти в
  бібліотеці філії №12 мають можливість  презентувати свої творчі  роботи: малюнки, поробки з глини, пластиліну, картону і паперу, атласних стрічок… 

вівторок, 18 червня 2024 р.

Інформ-хвилинка « Азбука здоров’я»


 От і завершився навчальний рік. Всі дітки добре попрацювали протягом року і тому тепер настав час відпочивати. Попереду довгі літні канікули і школярі повинні провести їх  з користю для здоров’я. Для цього зовсім не обов’язково їхати десь далеко. Тому бібліотекарі філії №12 запросили на інформ-хвилинку « Азбука здоров’я» дітлахів пришкільного табору «Казка» ЗОШ №2  і   привітали  їх словами «Здоровенькі були».

четвер, 13 червня 2024 р.

Подорож « Дорога любить чемних і уважних»

 

 Зараз наш світ дуже важко уявити без автотранспорту. І тому, вулиці міст та сіл  щільно заповненні різноманітними транспортними засобами, що значно полегшують життя людей. Але всім нам також відомо, що кожного дня на дорогах трапляється велика кількість аварій, в яких потерпають люди. Причиною цих аварій є  те, що багато водіїв та пішоходів  не дотримуються  правил дорожнього руху. З цією метою, ще раз нагадати дітям про важливість дотримання правил дорожнього руху, бібліотека- філія №12 запросила в подорож « Дорога любить чемних і уважних» дітлахів з пришкільного табору «Казка» , 1-й та 2-й загони,  ЗОШ №2.

вівторок, 11 червня 2024 р.

Етнографічна подорож « З народного ми п’ємо джерела» (міні-проект «Добрі звичаї нашого народу»)

 

Напередодні  зелених свят  бібліотека-філія №12 запросила дітей  ЗОШ №2, пришкільного табору «Казка»,  загони 3 та 5, а також  відвідувачів бібліотеки,  стати учасниками етнографічної подорожі « З народного   ми п’ємо  джерела» за міні-проектом «Добрі звичаї нашого народу».

четвер, 6 червня 2024 р.

Путівник безпеки « Про здоров’я влітку дбаємо- правила вивчаємо»

 

 Літні канікули вже постукали в двері, а  це значить, що тисячі дітлахів по всій країні будуть бігати, стрибати, гуляти, купатися в річці, кататися на велосипеді…. Отже, це період набратися сил та оздоровитися. Але літній  відпочинок повинен бути не тільки радісним та веселим, а ще й безпечним.  Тому бібліотека філії №12 вирішила нагадати дітлахам з пришкільного табору «Веселі долоньки» ЗОШ №20, що завжди потрібно пам’ятати елементарні правила безпеки, щоб літній відпочинок  не був зіпсованим. 

понеділок, 3 червня 2024 р.

Вічна пам’ять маленьким українцям


          Вже десять років йде війна... Біль за кожним втраченим життям не втамують жодні слова втіхи. Втрачати близьких та рідних — важко. Але найстрашніше те, що  ворог забирає життя в тих, хто є нашою надією та вірою в майбутнє — в дітей. Сотні маленьких українців могли б  змінити цей світ: хтось мав стати вченим,  учителем, хтось із них мріяв винайти ліки від усіх недуг.

Їх передчасно обірвані життя — наш вічний біль.

Їх непрожиті долі — вічна мука їх рідних та близьких.

 

           Отож, 1 червня 2021 року Верховна Рада України, долучаючись  до запропонованого Генеральною Асамблеєю ООН  відзначення Міжнародного дня дітей - безневинних жертв агресії,  одностайно проголосувала за проєкт постанови “Про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України”. Пам’ятну дату відзначають щорічно 4 червня.

         Бібліотека-філія №12 долучається до  акції вшанування пам’яті українських дітей, які загинули під час війни. 

неділя, 2 червня 2024 р.

Малюнок на асфальті «Діти України за МИР!» ( День захисту дітей)

 


Щороку 1 червня в Україні, як і в усьому світі, відзначають добре і радісне свято – Міжнародний день захисту дітей. Адже  діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. В цей день в  бібліотеці №12 пройшов конкурс малюнка на асфальті «Діти України за МИР!», учасниками якого стали наші користувачі.