середа, 18 жовтня 2023 р.

Бесіда « Жовтень ходить по краю, виганяє птахів з гаю»

Осінні місяці, коли більшість наших птахів стає мандрівниками. В жовтні відзначається  день  перелітних  птахів. Вони летять у вирій – теплі краї. Ці перельоти тривають уже тисячі років, і кожен птах мандрує своїм шляхом. Багато з них спокійнісінько пережили б  холодну зиму , та їм нема чого їсти. Тому бібліотека-філія №12 вирішила привернути увагу наших маленьких користувачів  до  птахів, що залишаються зимувати в Україні . 





І навіть в холодну пору року  діти пообіцяли  підгодовувати птахів.  Бібліотекар запропонувала гостям    тематичну поличку «Птахи: знайомі незнайомці» та розповіла  , про птахів, які  летять у теплий край.  Але хоч і теплий, але чужий. Бо батьківщина там, де народився, зріс і почав літати. Тож їм і тяжко розлучатися зі своєю  домівкою. 


Під час бесіди діти відгадували загадки про пернатих друзів. Виявилося, що не всі діти звертають увагу на птахів, які мешкають у середовищі разом з нами, тому із задоволенням переглянули тематичні  яскраві  книги та журнали.




Основою бесіди було донести до дітлахів, що  охороняючи  птахів , ми робимо внесок у збереження біорізноманіття нашої  землі. Бережімо ж наших птахів!

Немає коментарів:

Дописати коментар