четвер, 5 жовтня 2023 р.

Бесіда «Навіки славні козаки»

 


Українське козацтво надзвичайно цікаве та важливе явище в історії як країни, так і світу. Козаки дивували, та захоплювали, надихали митців на створення своїх шедеврів, берегли рідну культуру та звичаї. Згадки про козаків зустрічаються й в зарубіжних джерелах. Однак козаки були не просто вояками, адже поряд силою, мужністю, розумом, хитрістю повсякчас зустрічається елемент загадковості та містики. 


От і сьогодні наша бібліотека- філія №12 разом із ЗОШ №20 ,6-А кл. поринула у прадавній світ наших мужніх воїнів. Для присутніх ми підготували тематичну поличку « Почуймо славу, козацьку славу!». Чимало цікавої  інформації  висвітлила бібліотекар читальної зали, І ця  розповідь навпаки перейшла в цікаву бесіду. 


Також разом ми переглянули та обговорили відеофільми «Козацькі байки» та «Характерники-Запорозькі козаки- Гопак», а  міні-вікторина закріпила  отриманні знання. Не залишився захід і без родзинки під назвою «Збудуй свою фортецю», за допомогою гри «Дженга». .



Школярі із задоволенням взялися  до будівництва, і звичайно фортеці були різні. Не залишилися без уваги і сучасні  воїни, які захищають нашу землю українську, як і багато століть тому. Козацька слава жива!

Немає коментарів:

Дописати коментар