середу, 9 серпня 2023 р.

Інформхвилина « Ці милі пухнастики» (про братів наших менших- котів і собак)

         


 Багато століть тому всі тварини були дикими і жили в лісах, горах, на полях. Люди полювали на них, щоб роздобути собі прожиток. Але потім людство зробило величезний крок вперед. Людина приручила тварину. Серед усіх виділялися собаки і коти. Ці тварини настільки  полюбилися людям, що  вони їх зробили своїми друзями. І саме через це   вони заслуговують на людську дружбу.   Майже в кожного вдома є домашній улюбленець, тому бібліотека-філія №12 запросила своїх юних користувачів на інформ-хвилинку, що присвячена їхнім меншим  друзям.


Коти, наприклад,  це дивовижні створіння природи. Хижаки, які вважають себе нашими господарями. Ці пухнастики  настільки милі, що їх заводять собі старі бабусі, даруючи свою турботу, самотні люди та сім'ї  де є діти.




 Серце кожного розтопить муркотіння ніжної кішки, яка заплигне на ноги і почне тертися, вимагаючи ласки. Люди гладять кішку, а в їх організмі тим часом виділяються важливі гормони, що позитивно впливають на настрій і самопочуття…


Собака - друг людини. Ми любимо собак, тому що це відданий і доброзичливий друг. З собакою можна пограти або навчити її різним командам. Якщо господареві загрожує небезпека, собака буде захищати його навіть ціною власного життя. Прикладів існує безліч!


На заході діти з задоволенням згадували своїх домашніх улюбленців та різні кумедні історії, пов’язані з ними. Ми запропонували дітлахам цікаву «Няв-гав вікторину», що виявила настільки ж наші діти люблять і знають тварин! А також переглянули  яскравий мультфільм «Порятунок цуценяти», в якому маленького песика рятують коти, та ознайомилися з найцікавішими книжками та журналами про цих милих пухнастиків, що живуть поряд з нами.


Отже недарма говорять:”
Якщо в тебе є кіт чи собака, ти вже багата людина». Любіть, бережіть допомагайте своїм улюбленцям- вони цього варті!.

Немає коментарів:

Дописати коментар