вівторок, 16 травня 2023 р.

«Магічна сила монетки» (До Дня щасливої монетки)

 Монетку кину на доріжку

                                                 Вона хай дума, а не я…»

                                                                      Тед Уільямс 


Ми не дарма взяли епіграфом  до нашої публікації слова американського письменника-фантаста   Теда  Уільямса.  23 травня весь  світ відзначає позитивне свято — День щасливої монетки, або  (Lucky Day). Зізнайтеся собі на мить – всі ми колись хотіли мати «щасливу монетку», що приносить удачу!

Ось і з’явився привід відшукати таку монетку саме 23 травня. Отож  публікація запропонована бібліотекою-філією №12 для всіх, кого цікавить ця тема.

       


Бажання людини  «схопити удачу за хвіст» виникало в усі часи. Різні народи використовували для цього різні предмети.  Але згодом людство виявило, що найкраще для цього підходить монета.  Маленька, компактна – і завжди під рукою! Вона, монетка, служить нерідко талісманом удачі, добробуту. Саме її ми  нерідко кидаємо в море чи в фонтан, щоб повернутися до бажаного місця, чи, на приклад, для здійснення заповітної мрії.

     


Цікаво, що американці монетку удачі називають «французьким  янголом», європейці  — «щасливим  золотим янголом».  До речі, такого «золотого янгола» мав у себе і  Наполеон Бонапарт, він дуже дорожив щасливою монеткою. Але сталося так, що десь він її втратив. Попереду була битва при Ватерлоо. Чим вона закінчилася для Бонапарта ми знаємо з історії…

         Деякі люди вважають, що підкинувши монетку, якщо випаде орел, це лише до успіху. Монетку решіткою вгору слід перевернути, щоб її знайшла інша людина. З іншого боку, багато людей вважають, що будь-яка знайдена монетка – це удача. Ви можете почути, як люди іноді кажуть на цей рахунок: «Знайди монетку, візьми її, і весь день тобі супроводжуватиме удача».

         


На щасливій монетці може бути зображено багато символів: знаки вашого Зодіаку, конюшина з чотирма листочками,  комаха «сонечко», це може бути китайська монетка з дірочкою — кому, що до вподоби. Будь-яка монетка може стати символом удачі, головне вірити в це! Вірити в себе, в свою удачу – ось, що на нашу думку головне. А монетка, що носите з собою в гаманці чи в сумочці, нехай принесе вам усім удачу!

       


    Нехай усім посміхнеться ця примхлива красуня удача, а монетка  хай допоможе  в цьому!

Немає коментарів:

Дописати коментар