понеділок, 28 лютого 2022 р.

Публікація «Живе собі фея маленька зубна..» ( 28 лютого День Зубної феї)

               

  Дитинство – найкраща пора, вона зберігає віру в чудеса і дозволяє отримувати задоволення від найменших дрібниць.Один з приводів зробити життя малюків хоч трошки веселим – відсвяткувати День  Зубної феї, що припадає на 28 лютого. Бібліотека №12 запрошує всіх «зубатих» приєднатися до свята чи хоч дізнатися про нього.                           

     День Зубної феї вшановує найулюбленішого персонажа після Святого Миколая, Діда Мороза та Санта Клауса і «приходить» тільки в дитинстві.

Згадаймо себе в дитинстві, хоч у когось може і в далекому. Навзамін молочних зубів  мусять вирости нові «на все життя».  Хтось  не переймається  втратою зубів, а для когось – це досить травмуючий досвід. Іноді навіть малюків приводять до лікаря, щоб допомогти новому зубику «побачити світ».  Хвилювання, сльози, різні страхи… Часто дитині страшно втратити зуб, хоча він, зуб, уже хитається.  Ось і приходить на допомогу  Зубна фея!

                             

Обіцянка візиту Зубної феї і подарунка перетворює випадання зубів на пригоду, яку можна  пережити тільки в дитинстві!

        Хто ж вона така -  Зубна фея? Трошечки історії. Колись  ще у Х1Х столітті іспанський  письменник Луїс Колома для маленького іспанського короля, йому якраз виповнилося вісім років, придумав казку про Зубну  фею і мишенятко. Маленький король, майбутній Альфонсо Х111, дуже боявся втрати молочних зубів. А вигадана казкова історія допомогла. Та і подаруночок, що його принесла фея, став у пригоді. Іноді така от дрібниця стає дуже популярною. Казкова історія стала відомою у цілому світі. Адже без випадання молочних зубів не обходиться жодна дитина!   І ще дещо про Зубну фею. Це стосується тої малечі, що  «втрачає» зубки. Пам’ятайте, що Зубна фея лягає спати о дев’ятій годині! Якщо ж зубик випав після дев’ятої – фея принесе гроші чи подаруночок наступного дня чи через день.

                                 


        Дарунком феї, звичайно ж, якщо покласти зубчик під подушку,  можуть бути і гроші, і шоколадна монетка, і кіндер-сюрприз. Зазвичай фея « радиться» з мамою малюка. І  приносить саме те, що хотілося б  дитині. 



У Зубної феї багата фантазія: це може бути  і нова «прикольна» зубна щітка чи зубна паста в оригінальній упаковці. Як на мою думку – це найкращий подарунок! Суть ідеї не в великій цінності подарунка, а в елементі несподіваності і  дитячої віри в чудеса. А віра в чудеса хай у дітей залишається якомога довше!

                                     

Немає коментарів:

Дописати коментар