пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

«Час пам’ятати» ( До Дня Героїв Небесної Сотні)

 «Земля ридає, плачуть небеса –

          Героїв Україна пам’ятає…»


          

В Україні 20 лютого відзначають – День пам’яті Героїв Небесної Сотні.Наша бібліотека №12 долучається разом  з народом України  до Дня пам’яті Героїв Небесної сотні, які віддали своє життя за Україну. «Небесною Сотнею» називають загиблих учасників Революції Гідності. Дехто з них загинув навесні 2014 року. Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – лише 17.



Революція Гідності 2014 стала переломним моментом в історії сучасної України. Ці події змінили всіх нас. У День п’яті ми віддаємо шану тим, хто пожертвував найдорожчим заради майбутнього. Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю людей, які загинули в мирний час ХХІ століття. У кожного з Небесної Сотні було своє життя. Але поклик їхньої душі саме у цей час призвав їх до боротьби за демократичну, європейську Україну. Ми згадуємо усіх героїв, які не боялися ні кулі, ні вогню вони поклали життя за наше майбутнє. Бо вони любили Україну більше ніж себе, були справжніми патріотами.

         


В нашій пам’яті навічно закарбувалися ті лютневі дні, коли гинула Небесна Сотня. Сьогодні, в умовах подій на сході України, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символом Свободи – серцем і душею Держави. Він об’єднав сотні людей з різних куточків України. Їх об’єднала рідна земля й бажання жити у вільній демократичній країні.

          Тож нехай пам'ять про ці трагічні події, в історії нашої країни, згуртує нас, дасть нам силу й волю, мудрість й наснагу для зміцнення  та процвітання нашої Держави .

Немає коментарів:

Дописати коментар