пʼятницю, 17 липня 2020 р.

Солодкий та красивий витвір людини (Міжнародний День Торта (International Cake Day)

Карантин, спека, дощі й грози – а все ж нашій душі хочеться чогось особливого. Французи кажуть: «Якщо на серці сумно – з’їж шматочок торта. Бо торт – це торт». Для всіх, кому небайдужа любов до солодкого, хто обожнює торти і тістечка, ми вирішили ознайомити з цікавим міжнародним святом - День Торта (International Cake Day). Приєднуйтесь і смакуйте разом з нами
20 липня відзначається цікаве свято - Міжнародний День Торта (International Cake Day), присвячений дружбі і світу між людьми, країнами, народами. Він проходить під девізом «I CAKE YOU», що означає - «Я прийду до тебе з тортом», що, загалом, логічно - як, якщо не тортом з чаєм, відсвяткувати мир і дружбу?
Біля витоків цього солодкого свята літа стояв «Міланський Клуб» Королівства Любові - коло товаришів, членами якого є музиканти, кулінари і інші захоплені творчі натури. Саме цей творчий союз у 2009 році почав традицію створення спільних музичних тортиків, яка потім була підтримана і іншими країнами.

Вперше в міжнародному масштабі День Торта відзначався 20 липня 2011 року, ставши однією з ініціатив Королівства Любові (міжнародного некомерційного проекту, що реалізує глобальні культурні, гуманітарні та миротворчі ініціативи), а проводиться він з метою поширення ідей миру і дружби на планеті через культуру. Тому і девізом Дня стала фраза «I CAKE YOU».
Країни ж, які взяли активну участь в цьому першому святкуванні Дня Торта в 2011 році, і стали основоположниками міжнародного свята. У цей день був випечений перший в світі колективний «багатонаціональний» миротворчий торт - в його приготуванні взяли участь багато людей з цих країн, які надсилали фотографії спечених ними тортів на сайт свята. Потім параметри всіх тортів були підсумовані, і кордони першого в світі колективного миротворчого торта охопили Європу, Азію, Америку та Близький Схід. З тих пір День Торта став щорічною солодкої традицією, а кількість учасників з різних країн все збільшується.
Сьогодні організаторами свята є Міжнародний Оргкомітет Королівства Любові за сприяння національних Оргкомітетів, а проведення заходів в рамках даного свята здійснюється у співпраці з міжнародними та національними професійними організаціями кондитерів, громадськими організаціями та просто зацікавленими людьми.
Оскільки День Торта відзначають не тільки на славу улюбленої солодощі, а й в знак фортеці дружніх уз народів світу, то його проведення стало важливою подією в культурному і громадському житті різних країн. До участі в святкових заходах, які нерідко проводяться за підтримки місцевої влади, запрошуються всі бажаючі. За кілька років до цієї доброї традиції долучилося чимало любителів солоденького, і відзначається День торта на всіх рівнях і різними людьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар