середу, 13 березня 2024 р.

« Сила нескорених»(до Дня українського добровольця – 14 березня)


                      « ДОБРОВОЛЕЦЬ. Той, хто вступає в армію з власного бажання,

                         добровільно йде захищати»

                                             ( «Словник української мови»)

           Феномен добровольця з давніх-давен притаманний українському народу: Запорізька Січ, УПА…

           В Новітній історії України – це Революція Гідності та військові операції на сході України. У воєнному конфлікті на сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій: Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, Донецький аеропорт… Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

           День українського добровольця було засновано 17 січня 2017 року у Верховній Раді. За відповідну постанову проголосував 231 народний депутат!Як ішлося в документі, метою свята є вшанування захисників України, зміцнення патріотичного духу в суспільстві, привернення уваги та піклування про учасників українських добровольчих формувань.                                                

          Бібліотека-філія №12 приєднується до цього свята та пропонує згадати всіх героїв, що виборюють для України волю, незалежність та мир!Дату свята було обрано не випадково: 14 березня 2014 року перші добровольці прямо з Майдану вирушили на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом. Тієї весни було зафіксовано рекордну явку до військкоматів.

                                   
        День українського добровольця — нове, але дуже важливе свято, яке було створене на честь всіх тих, хто 14 березня 2014 року встав на захист України. Цей день було встановлено для того, щоб пам'ятати, через що довелося вже пройти нашій країні і через що вона проходить прямо зараз. А ще дата нагадує про героїзм захисників та захисниць незалежності рідної Батьківщини. Військові, медики, волонтери, аграрії, водії, вчителі та інші люди об'єдналися заради того, щоб боротися з російськими окупантами.  Цей день встановлено не лише для того, щоб пам'ятати, через що пройшла і проходить зараз наша країна, а й щоб вшанувати та підтримати героїзм всіх захисників нашої незалежності. У 2022 ця дата символічно стала днем усіх українців.

                                            

        Наш з вами обов’язок пам’ятати про їхній подвиг, нашу історію, тих хто не побоявся взяти в руки зброю і піти боронити рідну землю, та всіх, хто протягом вже кількох сотень років завжди, коли виникає загроза для нашої України, сміливо йде в бій за її цілісність та незалежність!

                                                    

                          Слава Україні! Героям Слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар