четвер, 7 березня 2024 р.

Голосні читання «Шевченкове слово із нами»

 

« Тарас Шевченко… Такий великий,

                                                    що бути більшим не можна.

                                                    Як Україна. Як світ»

                                                                                Борис Харчук

                  


9 березня виповнюється 210 років від дня народження великого українського поета та легендарної постаті національної культури – Тараса Шевченка. Багато слів вже сказано, а ще більше буде сказано про нашого Кобзаря. Досліджуватиметься його творчість та феномен митця й людини, що в страшні нелюдські часи змогла піднятися та сказати своє слово на захист народу, людської гідності та свободи. Шлях до розуміння всієї величі поета лежить через усвідомлення нас, як сильного, великого народу, що відкинув чужомовні пута й заговорив материною мовою, мовою великого Тараса! Кожне покоління приходить до свого розуміння Шевченка, кожен з нас в його поезії знаходить своє, що близьке серцю та духу справжнього українця!  Бо Тарас Шевченко – це велич, це талант, це незборимість.

Поезія та мистецькі надбання нашого Кобзаря знаходять відгуки й у маленьких сучасних українців. Тому на голосні шевченківські читання «Шевченкове слово із нами» до бібліотеки-філії № 12 завітали, святково одягнені у вишиванки, третьокласники  ЗОШ №20. 


Бібліотекар розповіла про найцікавіші факти з життя поета. Діти з допомогою акустичної системи, перетворилися на юних шевченкознавців, відгадуючи питання, запропоновані відео-вікториною. Ознайомившись з тематичною поличкою  «Шевченкова криниця», школярі подарували нам заздалегідь вивчені улюблені вірші Кобзаря. А один із учнів, Захар Зубенок, подарував нам відео-вірш Великого  Тараса.

 Нехай всенародна любов до Кобзаря ніколи, як Дніпро-Славута, не перестане нести свої води до серця українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар