середу, 10 січня 2024 р.

Народознавча година «Символ вогню в житті українського народу» (міні-проект «Добрі звичаї нашого народу»)

 


Українці, як  одна з найдавніших націй у світі, мають багаті й своєрідні народні традиції та звичаї, адже народні  традиції є духовними островами в житті українського народу.Вони вироблялися  протягом багатьох століть. Тому наша бібліотека філія №12  в цьому році продовжує  свій міні-проект ««Добрі звичаї нашого народу», висвітлюючи і доносячи до малечі  традиції і звичаї  предків .


От і сьогодні до нас завітали учні 3-го А кл. ЗОШ №20, класний керівник М. Сулима. Бібліотекар підготувала розповідь про  походження та значення вогню, його користь і  шкоду в нашому житті. Діти також поділилися  спогадами про своє життя, в якому  присутній був вогонь.


 Дізналися ми від малечі  і про  багаття, свічки, сірники. Найбільше спогадів у них викликало свято Івана-Купала, що оповите старовинними  легендами , а  вогонь є особливим явищем, що набуває магічного значення саме в цей день. 

Не забули ми нагадати школярам і про вишукану національну кухню з печі, яка ж вона смачна та запашна! Окремо хочеться сказати кілька теплих слів і про тематичну поличку «Української душі криниця», завдяки якій діти переглянули  яскраві книги з народознавства.





Під час заходу ми звернули увагу і на обережне поводження з вогнем, не забуваючи про його  величезну руйнівну силу.





Кожен з нас є спадкоємцем великої скарбниці народної культури, продовжувачем її традицій та звичаїв, але це не можливе без постійного  донесення знань майбутнім поколінням. Тому саме бібліотеки залишатимуться осередками збереження національної спадщини і  виступатимуть своєрідним містком між минулим і сучасним України.

Немає коментарів:

Дописати коментар