середу, 3 січня 2024 р.

Мандрівка «Історія новорічного свята»

 


Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят. Це, мабуть, єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яку знають, люблять і яку з нетерпінням чекають люди, різні у своїх національних традиціях і релігійних переконаннях. 



Це свято об`єднує все людство, за всіх часів у різних народів існували й існують свої традиції зустрічі Нового року та своя святкова атрибутика. Історії новорічних свят приховують стільки таємниць, що й за день не розповісти.


Тому в перші дні Нового 2024 року  бібліотека- філія №12 запросила  своїх  юних друзів ЗОШ №20  помандрувати  різними країнами й дізнатися  про їхні  новорічні традиції та звичаї. Бібліотекар розповіла цікаві факти з святкування Нового року. Діти в свою чергу поділилися своїми сімейними традиціями та  цікавими рецептами страв для новорічного столу. 


Хоча всі  відмітили, що  відчули  різницю між Новим роком у мирний час та у воєнний, адже відчуття болю і тривоги за воїнів, країну, за рідних і близьких нікуди не зникає навіть у ці  новорічні тривожні  свята .




Далі ми запропонували дітлахам зимові загадки, при відгадуванні яких використали кольорові літери. Діти активно вболівали за своїх друзів. На завершення мандрівки ми разом поринули у віртуальний світ і переглянули  яскраве , веселе, святкування  Нового року в різних країнах світу.



 Впевнені, що Новий 2024 рік принесе всім нам МИР і цілістність України, якомога більше яскравих та незабутніх моментів в житті. Зичимо всім здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, впевненості у майбутньому, душевного спокою та достатку. Нехай усі життєві дороги ведуть до успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар