пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

Наше насичене бібліотечне життя


Минулий тиждень проминув швидко і непомітно. День козацтва ми святкувати почали ще з 10 жовтня. Кожного дня приходили діти, отож ми намагалися щоразу говорити про козаків по-різному, додаючи щоразу щось нове. Школярі і самі вчать на уроках про козацтво, проте є такі цікаві моменти історії козацтва, що були невідомі їм.




Враховуючи вік наших слухачів – то найцікавіше їм було слухати про зброю і козаків-характерників. Кошовий отаман Сірко, його подвиги та вміння, як характерника, не залишив байдужим нікого. Все таки 55 походів – і жодної поразки! Це щось таки та значить. 

Несподівано виринула тема яничарів. Хто вони, що вони, для чого? Довелося відступити від козаків і розповісти усе, що знала про яничарів. Дуже хочеться, щоб наступного разу діти змогли подивитися і уривок з фільму «Козаки йдуть». Там зняті чудові батальні сцени бою козаків з військом польського коронного гетьмана. А двобій на шаблях між козаком і поляком – це таки щось! Як сказали б наші школярі: «Оце по-справжньому круто!».

Як я вже казала минулий тиждень особливо пятниця, був «швидким». На прохання дітей ми провели і бесіду-діалог до Міжнародного дня дівчаток. Пятикласники з другої школи виказували свої думки  про те, хто кращий: хлопці чи дівчата. Хто розумніший, хто талановитіший? Не сумнівалися тільки в тому, хто красивіший. Краса – це все-таки царина наших дівчат!

В точних науках лідери хлопці, а в гуманітарних – дівчата. Хлопці шкодували, що не знали про свято (не 8 ж Березня!), і обіцяли наступного разу приготувати подаруночки. Ну, як кажуть: поживемо – побачимо.

Немає коментарів:

Дописати коментар