вівторок, 30 липня 2024 р.

Літературна година « Фольклорна скарбничка» ( міні- проект «Добрі звичаї нашого народу»)

 


Фольклор - усна народна творчість. Це твори, що складені народом та передавалися із вуст в уста, із покоління в покоління, при цьому змінювалися і доповнювалися. У фольклорних творах втілений колективний життєвий  досвід, ідеали, прагнення, риси характеру, традиції різних народів. Це ніби духовне послання наших далеких предків нам, їхнім нащадкам, щоб ми здійснили їхні  мрії про перемогу Добра, Справедливості, Мудрості, Розуму в нашому з вами  людському житті.

субота, 20 липня 2024 р.

Подорож до Шахового королівства

 


20 липня в усьому світі заведено відзначати Міжнародний день шахів. Цю гру створили інтелектуали для інтелектуалів — і відтоді нічого не змінилося: в неї, як і раніше, грають розвинені, серйозні, освічені люди.

четвер, 18 липня 2024 р.

Година цікавих повідомлень «Обери здоров’я, обери життя» (Міжнародний День нездорової їжі)

 


У світі існує особливий день у році, що називається Міжнародним днем нездорової їжі. Він щороку відзначається 21 липня. Нездорову їжу часто називають «пустими калоріями». Вона навантажує наш організм надмірною кількістю жиру, цукру й солі, при цьому містить дуже мало харчових волокон, вітамінів і мінералів. Саме такими прийнято вважати цукерки, гамбургери, солодкі напої, кондитерські вироби, картоплю - фрі та інші звабливі перекуси. Є багато інформації про шкідливість нездорової їжі, тож останнім часом дедалі більше людей виключають її зі свого раціону.

середа, 17 липня 2024 р.

Найкращий подарунок- КНИГА!

 


Що може бути найкращим подарунком для бібліотеки? Звичайно, Книга!!!  Нам неймовірно приємно отримувати подарунки від наших користувачів, особливо коли це  відбувається від щирого серця, як від мешканців, так і гостів міста. Тому Цього 2024 року в нашій бібліотеці - філії №12  започаткована    добровільна ініціатива «Подаруй цікаву книгу бібліотеці», спрямована на підвищення інтересу  до нових  книг наших читачів.

середа, 10 липня 2024 р.

Мандрівка «Світ наповнений щастям- шоколад» (Всесвітній день шоколаду)

 


 Для  мільйонів людей  на  нашій планеті немає нічого смачнішого, ніж ця невеличка коричнева плитка, що акуратно загорнута  в блискучу фольгу. Це може бути і печиво і ароматна цукерочка… В будь- якому разі ім’я цієї таємничої штуки шоколад. Людство насолоджується ним уже  декілька століть. Тому бібліотека філія №12 разом зі своїми маленькими користувачами поринули в  загадкову «шоколадну» мандрівку «Світ наповнений щастям- шоколад».

четвер, 4 липня 2024 р.

«День миру і любові»


 «Хай тихо стане в нас від миру. І буде тихе щастя і любов»

                                                                             М. Лукаш

Сьомого липня святкують Міжнародний день миру та любові. Це відносно молоде свято, з тих,  що  святкує людство. Ми знаємо, хто запропонував відмічати цей день саме сьомого липня. Відома практично всьому світу людина, чиє ім’я стало легендою ще за життя. Один з тих, хто стояв біля витоків сюрреалізму в музиці ХХ століття. Мова йде про легендарного барабанщика  біт-рок-гурту «Beatles»  Рінго Старра. Якось всюдисущі журналісти  спитали у Старра, щоб він сам собі побажав на день  народження. Старр відповів: «Миру і любові». Бібліотека-філія № 12 запрошує приєднатися до гарного свята.

середа, 3 липня 2024 р.

Бесіда «Особливий сенс - життя- собака»( Міжнародний день собак)

 



Тисячі років з нами поряд живе собака- вірний друг і помічник людини. Вона охоронець, пошуковець, стереже державний кордон, грає з дітьми- всього не перелічити. Нещодавно один із найбільших виробників кормів для домашніх тварин Mars Petcare оприлюднив статистику утримання собак. Згідно неї людство утримує 522 млн собак- це чималенька цифра. З цими вірними супутниками людини пов’язано чимало історій. Тому працівники  бібліотеки-філії №12 поспілкувалися зі своїми активними читачами «собаколюбами» про  їхніх чотирилапих друзів, та в свою чергу розповіли  цікаві історії з «собачого» життя.