понеділок, 24 липня 2023 р.

Бібліопозитив- кранч «Пригоди юних гросмейстерів на шаховому святі» (Всесвітній день шахів)

 


Не ґаджетами єдиними цікавиться наша українська молодь. Уже як півроку
 в бібліотеці - філії №12 при підтримці ГО «Полтавський шаховий центр» працює  шаховий клуб « Вертикаль». Його  учасники   беруть активну участь у шахових змаганнях  міста  Полтави. Тому цими вихідними в нашій бібліотеці філії №12 відбулося  гарне й  цікаве свято  до Всесвітнього дня шахів для  юних шахістів  нашого клубу «Вертикаль».


 В цей день  гравців клубу  вирішили привітати наші колеги  : Олексій Орел (завідувач сектору соціокультурної діяльності Центральної бібліотеки), та   справжня «шахова королева» – Влада Рябуха (бібліотекар бібліотеки-філії №9).


Цікаво було  спостерігати, як наполегливо та старанно діти навчаються грати, та  виважено роблять кожен крок на шахівниці  і  обмірковують власну шахову стратегію проти суперників, разом з  молодим досвідченим тренером Тетяною Хоменко. Саме тут діти мають можливість дізнатися  про цейтнот, цугцванг, ендшпіль, висячі пішаки … Це шахові терміни, що лунають при «напружених партіях» наших молодих «гросмейстерів». 



Чимало раз у безкомпромісній  боротьбі  отримував перемоги один з найкращих наших юних шахістів Євгеній  Панченко.

 На заході не залишилися  осторонь як діти,  так і  дорослі.  Присутні  мали можливість спостерігати за чудовим дійством, яке запропонували наші колеги: пізнавальне відео «Коротка історія шахів», веселі ігри «Шахова торбина», «Покажи без слів», слайд-фільм «Шахова новела».


У сучасному світі практично не можливо обійтися без миттєвого фото та селфі. Тому ми разом з колегами створили міні-фотозону де кожен бажаючий міг зфотографуватися з шаховою королевою.




Отож   побажаємо , щоб робота клуба « Вертикаль»не погіршувалася, а була тільки кращою.  Успіхів гравцям  у шаховому житті, щоб вистачало натхнення і сил для подальших досягнень і перемог. Вітаємо всіх наших користувачів , майбутніх гросмейстерів  з міжнародним днем шахів.

Немає коментарів:

Дописати коментар