вівторок, 11 липня 2023 р.

Інформхвилинка « Теплі книжкові шоколадні історії»

 


Ми всі любимо шоколад. Він може бути таким різним: від чашечки густого ароматного напою, який вранці подають в кав’ярнях, до маленьких кексів з шоколадною начинкою, до весільного торта, вкритого ніжним шоколадним мусом….





А власне кажучи, що ми знаємо про ці улюблені ласощі всього світу? З цією метою бібліотека-філія № 12 запросила на «солодку» інформхвилинку своїх маленьких користувачів,  оскільки виявилося, що у цих ласощів є день народження, який святкують 11 липня. До  цього свята ми підготували яскраву книжкову виставку «Шоколад: що ти знаєш про нього?». 



Також діти дізналися чимало цікавих фактів з історії шоколаду, про його види, та про країни, які вважаються світовими виробниками шоколаду. Разом ми перерахували українські фабрики, що  випускають цей солодкий продукт. 




 З розповіді бібліотекаря  «солодкоїжки» дізналися, що перша плитка шоколаду була виготовлена в 1819 році в Швейцарії, і лише в 1839 році було випущено «доньку»  шоколаду- шоколадну цукерку. Виявилося, що діти знають   три основних види шоколаду
: чорний, молочний та білий, який з’явився в 1875 році в Швейцарії, але найбільше полюбляють молочний шоколад. 


Присутні дізналися, що шоколад не тільки їдять а й носять - у Парижі щороку проводять «Шоколадні салони», на яких демонструється вбрання та прикраси до нього, виготовлені з шоколаду.



В цей день ми пригостили наших  постійних маленьких  ласунів  улюбленими солодощами, від  яких вони  стали веселіші і бадьоріші , бо шоколад  містить флавоноїди, з допомою яких добре працює серце та голова.

 Отже шоколад – це пропуск в новий світ. Світ, наповнений щастям, посмішками і райдужними фарбами. Світ, в якому можливо все!

Немає коментарів:

Дописати коментар