четвер, 25 квітня 2024 р.

Інформ-хвилинка «Чорнобиля з роками не забути» (День пам’яті Чорнобильської трагедії)

 

Україна і  весь світ щороку 26 квітня згадує Чорнобильську трагедію. В цей  день бібліотека-філіал № 12  разом зі своїми користувачами згадує про тих, хто ліквідовував наслідки катастрофи, хто ціною власного життя гасив полум’я над реактором і над Україною, і над світом. За це ми їм будемо безмежно вдячні все життя. Адже ми живемо тому, що вони своїм подвигом захистили і врятували майбутні покоління.

Щоб ще раз згадати та донести  до нинішніх поколінь думку про те, що людина повинна бути відповідальною, небайдужою, рішучою, мудрою, сильною під час такої  катастрофи, як вибух на Чорнобильській АС, ми запросили  на інформ-хвилинку «Чорнобиля з роками не забути» четвертокласників ЗОШ №20. 
Бібліотекар Т. Бойко розповіла  про ті трагічні  для нашої країни події, та згадала ліквідаторів, які першими вийшли на поєдинок з атомною бідою. Ми запропонували школярам ознайомитися з  тем-поличкою «Трагедія. Подвиг. Пам’ять- Чорнобиль». 


Серед представлених книг є і книга присвячена полтавським–ліквідаторам «Солдати Чорнобиля». Діти, затамувавши подих, дивилися надзвичайно цікавий  відео-ролик « Казка про Чорнобиль». Більшість із них вперше переглянули   чорно-білі документальні кадри  ліквідації аварії, але виявилося, що ця тема не байдужа  і   дітям і  їх батькам.

Це лихо розчинилося у мальовничій природі України, у її духмяному повітрі, у білосніжному цвітінні садів, у джерельних криницях. Щиро віримо в те, що подібна катастрофа ніколи не повториться, а пам’ять буде не забута.  Чорнобиль як місто, як атомна електростанція, як Зона відчуження, як трагедія  буде  існувати, для  перестороги людству. Пам’ятаємо про це! Життя триває…

Немає коментарів:

Дописати коментар