четвер, 4 квітня 2024 р.

Прийди, прийди, весно, прийди, прийди, красна (міні- проект «Добрі звичаї нашого народу»)


 Як ріка зламала кригу

 В берег вдарила з розбігу

 Без вітрила, без весла
 Припливла в човні весна…
        Т. Коломієць

 Світ без краси, як земля без неба. І краси у нашому великому світі так багато, тільки треба вміти побачити її не байдужим оком, сприйняти її серцем- і тоді в навколишньому світі відкриється справжнє диво- дивосвіт  багатства нашої природи. От і сьогодні ми запросили на весняну літературну годину  «Прийди, прийди, весно, прийди, прийди, красна»(міні- проект «Добрі звичаї   нашого народу») першокласників  ЗОШ №20. 


Бібліотекар підготувала книжкову виставку « Весняні барви» та  розповіла малятам про весняні свята   й звичаї  нашого народу. Адже українці мають невичерпне джерело успадкованих традицій. Школярики із задоволенням відгадували назви весняних квітів зображених на кольорових фото-світлинах. І виявилося, що діти непогано знають оточуючий світ. 

 Чимало обрядів наші предки пов’язували з  весняними  первоцвітами, і вірили у їх магічну  та чарівну  силу, що особливо сподобалося малюкам. Адже в дитинстві всі полюбляють  чарівне, казкове і фантастичне. В свою чергу майбутні наші читачі  порадували нас своїми успіхами: читаючи  веселі  віршики про весну.

 Використавши мультимедійне обладнання, ми запропонували першокласникам розпізнати  голоси та зображення птахів, що на весні повернулися до рідного краю, а також  переглянути яскраву художню виставку «Весняні шати природи» (ПДШХ, викладач Л.ОРЕЛ).


Сподіваємось, що наші слова знайшли відгук в маленьких серцях, і  школярі  будуть оберігати скарби  природи, та шанувати звичаї й традиції рідного народу. 


Немає коментарів:

Дописати коментар