вівторок, 29 серпня 2023 р.

Хвилина пам’яті «Когорта славних героїв»

          


Зараз наша країна переживає дуже складні часи. І сьогодні  один із днів , коли користувачі бібліотеки філії №12 згадуючи,   віддають шану, розповідають про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність. Це  особливий день- нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.

 День пам’яті було започатковано  в 2019 році 29 серпня, бо з цією датою пов’язано один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни: вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля де на них чекала смерть…. Тому традиційним пам’ятним символом цього дня, став соняшник.

За даними Книги пам’яті полеглих за Україну, з 2014-го, станом на 1 грудня 2021 року загинули 4490 українських воїнів.


Цього року, доки триває війна до перемоги, ми не можемо ані знати точну кількість, ані назвати всіх поіменно, ані розповісти всі історії. Але ми впевнені, що українці докладуть всіх зусиль, щоб наші загиблі герої залишилися в   пам’яті  назавжди.

Пам’ятаємо і будемо пам’ятати!

Немає коментарів:

Дописати коментар