пʼятницю, 11 серпня 2023 р.

Історична подорож з Олегом Лебединським « Прадавня історія, що застигла в камені : замки та фортеці. Полтавська фортеця».

         


На згадку про героїчні минулі часи залишилися в світі багато замків та фортеці. Їх будували  для того , щоб захистити людей та землі від постійних зазіхань сусідніх держав. Майже кожне місто було оточене потужними фортечними мурами. 





Більшість
  замків та фортець не збереглося до нашого часу. Багато з них лежать в руїнах, але всі вони зберігають у своїх мурах історію своєї країни, імена її славних героїв. Наша славна Полтава не стала винятком.



Для більш фахового розкриття цієї  теми    бібліотека філія №12 запросила відомого полтавського історика, краєзнавця, художника, письменника і гарного оповідача Олега Лебединського. Адже  цей науковець створив, використавши можливості новітніх комп’ютерних технологій, проект «Полтавська фортеця. Проблеми візуалізації в 3D-графіці». Олег Лебединський зізнається: хоче реконструювати в 3D усе місто. Найамбітніша мрія - показати Полтаву майбутнього. 


Зі слів краєзнавця - охочих до такого заняття навіть в Україні - небагато, хотілося б куди більше.  Олег Лебединський у форматі 3D показав, яким були храми  Полтави, більше,  ніж 300 років тому. Всі присутні подорожували  вуличками  прадавньої Полтави, «стояли» на крутому березі нашої Ворскли. Захоплення дітей викликали зображення замків інших країн, що використовуються при створенні комп’ютерних ігор, з деякими з них вони вже знайомі. Ми підготували тематичний  міні -перегляд з пізнавальних книг та журналів, що зацікавив наших  гостей, а також долучили до заходу колекцію моделей старовинних кораблів, подарованих нашим читачем.

Серед  присутніх  гостей  на заході виділявся найбільш допитливий читач нашої бібліотеки – Богдан Анюховський. Він активно дискутував, та засипав   пана Олега чималою кількістю запитань.




По завершенню заходу Олег Валентинович  подарував   цікаві листівки з зображенням Полтавського краєзнавчого музею зі своїм автографом. 





Багато цікавої  та  незвичної   інформації отримали користувачі, і тому фото на згадку  було для всіх, як ще один подарунок. Дякуємо Олегу Лебединському.

Немає коментарів:

Дописати коментар