вівторок, 3 жовтня 2023 р.

Історична година «Козацький дух і сила –непоборні!»

 


Чудові свята припали на неділю 1 жовтня. Ці свята  символізують багаті і славні традиції українського народу, уособлюють мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців на всіх етапах її багатовікової історії. 





 Тому колектив бібліотеки-філії №12  спільно із школярами ЗОШ №  20 (3-А, 5-А,5-Б) на протязі дня 3 вересня влаштував тематичний захід до Дня Українського козацтва, та Дня Захисника України і підготували тематичну поличку  літератури «Почуймо славу, козацьку славу!»


День українського козацтва та День Захисників України  – це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності, а сучасні воїни продовжили  – боротьбу нашої країни за державність та свободу. 



Учасники  заходу дізналися чимало цікавого про наших воїнів, як козаків так і сучасних. Школярі мали можливість переглянути цікаву літературу та  закріпити знання пізнавальною вікториною. 





Кожен клас прийшов до бібліотеки з подарунком- так 3-А завітав у святкових вишиванках , 5-А затанцював гопака, 


а 5-Б подарував пісню «Обійми мене» у виконанні нашого активного користувача Богдана Горбача .Не залишили школярів байдужими і перегляд відео роликів «Характерник-Гопак-Запорозькі козаки», «Козацькі байки». 


Також учні 5- Б при використанні гри Дженга спробували збудувати свої фортеці. Можливо в майбутньому, вони стануть архітекторами.






 Дякуємо всім сучасним воїнам,  нащадкам козацького роду, завдяки яким маємо  змогу жити своїм щоденним життям, працювати, творити, виховувати дітей.  Впевнені, що боротьба завершиться нашою перемогою, адже козацькому роду нема переводу.

Немає коментарів:

Дописати коментар