пʼятницю, 12 травня 2023 р.

Народознавча година «Вишиванка- долі оберіг»

 


Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, традиції, що формувалися протягом багатьох століть, передавалися від батьків до дітей. Тому бібліотека-філія №12  докладає зусиль у вихованні  в дітей   глибокої  любові  до  своєї України, народу, сімейних цінностей  через етнограіфчний  міні-проект «З родини йде життя людини».



Напередодні  двох чудових свят-  Дня Матері та  Всесвітнього Дня вишиванки до нашого закладу завітали наші друзі – школярі 2-А класу, класний керівник Марина Сулима, ЗОШ №20. Всі гості були святково одягнені у вишиті сорочки,  серед яких не було жодної однакової. 


Бібліотекар І. Маркіна  цікаво розповіла про кожен орнамент та візерунок, що прикрашали дитячі вишиванки, подаровані їм батьками, як оберіг. Школярам ми запропонували переглянути тематичну поличку « Світ краси вишиванок». 

Також працівники бібліотеки запропонували дітлахам майстер- клас  оригамі «Сорочка для мами». 
Вироби  вийшли яскраві та різнобарвні. Прикрашали , як хлопчики, так і дівчатка.

 В цей день на усіх нас  чекав справжній  музично- пісенний сюрприз від наших друзів- сусідів, гурту «Подоляночка» Подільського  району територіального центру соціального обслуговування. 


Учасники гурту були одягнені в старовинні  вишиванки і  своїми піснями про маму внесли в наш захід  краплину доброти та любові до найріднішої людини в світі. Діти щиро  та з захопленням слухали пісні, а потім, не шкодуючи долоньок, аплодували  виконавцям. Адже найстаршій учасниці виповнилось аж 92 роки і для дітей це були вже прабабусі.




Вишиванка продовжує жити, прикрашає наше життя, єднає нас з минулим і лине в майбутнє. Адже вишиванка, створена нашим народом, живе і житиме, допоки стоятиме наша земля українська.

Немає коментарів:

Дописати коментар