вівторок, 11 травня 2021 р.

Інформ-хвилинка доброти "Віддавати людям – милосердна ціль" (до Міжнародного дня медсестер)

 


У світі не існує неважливих професій. Кожна корисна праця приносить

результат. І, мабуть, однією зі значущих професій є професія медика. Лікар,

медсестра — це ті люди, що в силу своєї професії допомагають іншим. Дуже

часто від їх знань та умінь залежить наше здоров'я, а то і життя. Наша бібліотека №12 запрошує всіх на хвилинку доброти, що присвячена саме медсестрам. 12 травня відзначається Міжнародний день медичної сестри. В 1974 році Міжнародна рада медсестер ухвалила офіційне рішення відзначати Міжнародний день медсестри 12 травня, в день народження Флоренс Найтінгейл (1820-1910) – англійської сестри милосердя, організаторки служби сестер милосердя і системи підготовки кадрів середнього і молодшого медичного персоналу у Великобританії. Найпрестижнішою нагородою є Медаль — імені Флоренс Найтінгейл, яка присуджується донині.


За ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та Асоціації медичних сестер, починаючи з 1997 року, в Україні 12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Велика справа, започаткована Флоренс Найтінгейл, супроводжує життя тих людей, кредом яких є милосердя, чесність, доброта, подвижництво в опіці над хворими, немічними, стражденними.




Історія знає багато прикладів великого подвигу медсестер по врятуванню людей. Війни, що прокотилися нашою землею, та і мирні часи — всі не раз показували, що бути медсестрою – то бути перш за все бути людиною. 


Такою, як сержант медичної служби Світлана Земліна, яка рятувала бійців-саперів в березні цього року в бою під Шумами. Маленька і тендітна дівчина винесла з поля бою кількох важкопоранених солдат, ризикуючи власним життям. І буквально через декілька днів президент, прямо на бойових позиціях, вручив Світлані високу державну нагороду — орден Богдана Хмельницького 3-го ступеня. Скільки їх в Україні таких медсестер, які наче ангели доброти, приходять в нелегкі часи епідемії!

Наша вдячність і щира повага вам, наші сестри Милосердя!

"Приходить медсестра. Людина!

А разом з нею – радість і надія".



І наостанок ми рекомендуємо декілька книг присвячених роботі медсестри:

1. Гажярдо С. "Медсестра спішить на допомогу".

2. Сєрова М. "Не гадайте на любов".

3. Талас С. "Коли ти поряд".

4. Уотсон К. "Мова милосердя".


Немає коментарів:

Дописати коментар