вівторок, 3 вересня 2019 р.

Літературна година «Правнук козака ,чиновник, письменник –наш Котляревський»

    
  

  250 років, відділяють нас від народження нашого славного земляка Івана Петровича Котляревського. Це великий період історії.   Чимало  відбулося різних подій!

А на горі  міста Полтави  стоїть невеликий будиночок , і небо таке чисте і блакитне і Ворскла в’ється стрічкою вдалині, як і двісті п’ятдесят років тому.        
 Яким же він був ,наш Іван Котляревський? Адже він творець  Енея і Наталки-Полтавки.
         Тому 3 вересня  до бібліотеки завітали учні 8-х класів ЗОШ №20 імені Бориса Серги на Літературну годину ««Правнук козака ,чиновник, письменник –наш Котляревський», присвячену ювілею  великого класика української літератури.
         Виявляється знаємо ми чимало цікавих фактів і деталей його життя, а  для  широкого загалу ця інформація  взагалі   стала новою  і корисною.       
         
Тема  кохання ,  одну з яких  висвітлював  поет, сучасна і зараз, а наші гості хлопці та дівчата гарні, красиві і молоді .Тому ми запропонували  школярам прийняли участь в літературному читанні уривків із безсмертної «Наталки-Полтавки».  Саме про таких земляків писав  поет: «От такові - то наші полтавці! Коли  діло піде, щоб добро зробити,  то один перед другим хватаються». 


Діти мали можливість ознайомитися з  яскравою і змістовною книжковою виставкою"250 років Івану Петровичу Котляревському" .На  ній  були  представлені старі і нові   фотосвітлини  пам’яті про І.П. Котляревського , а також  твори  письменника.

            

Гордимося Енеєм ,Петром і Наталкою, сміємося разом з Москалем-чарівником. Адже   їх «літературний батько» був надзвичайною людиною, «людиною обов’язку і честі».


   

Якого славного сина дала світові полтавська земля! Зі св’ятом  Вас Іване Петровичу! Зі св’ятом усіх полтавців ,шануймо своїх талановитих земляків , адже людина живе доти, доки живе пам’ять про неї…

Немає коментарів:

Дописати коментар