вівторок, 10 вересня 2019 р.

Краєзнавча мандрівка «Народознавчі мотиви у творчості І. П. Котляревського»

    Напередодні 250-ї  річниці  нашого  земляка, поета І.П. Котляревського , 6 вересня до нашої  бібліотеки-філії №12 завітали третьокласники ЗОШ №20 імені Бориса Серги.
      Бібліотекарі  вирішили  ознайомити маленьких школярів з творчістю письменника, побудувавши бесіду у формі краєзнавчої мандрівки, адже  безсмертна «Енеїда» І.П. Котляревського  це справжня енциклопедія українського  побуту та  звичаїв. Діти мали можливість не тільки почути про ту епоху,але й доторкнутися до неї через предмети побуту: дерев’яні  ложки, глиняні глечики, тарілки, макітру, куменець ….Вони  активно  вгадували   одяг  ,який носили сучасники поета. Не забули  хлопчики та дівчатка   і страви, які любили полтавці ,особливо славну полтавську галушку, дуже відому далеко за межами нашої України.
     
 
Учні  засипали бібліотекаря І. Маркіну  запитаннями ,що стосувалися І. Котляревського, як людини:  де вчився, з ким товаришував, що любив і що не навидів, якими орденами був нагороджений. Чимало запитань викликала  і історія створення пам’ятника поету.

        Отже  завдяки  краєзнавчій  мандрівці в бібліотеці, до скарбнички дитячої пам’яті ,  додалася ще  одна  історія про нашого великого земляка, яка буде вічна .

Немає коментарів:

Дописати коментар